Joachim Triers nye film, "Verdens verste menneske" har startet innspilling i Oslo!

4 september 2020

Photographer: Pernille Sandberg

opphavsrett: Oslo Pictures / SF Studios

Joachim Trier og Eskil Vogt har skrevet manus og Joachim selv har regien på den siste filmen i «Oslo-trilogien» som har fått navnet «Verdens verste menneske». Dramakomedien startet innspillingen i Oslo i august.  «Oslo-trilogien» består av «Reprise» fra 2006, «Oslo 31.august» fra 2011 og avsluttes nå med «Verdens verste menneske» som skal ha premiere i 2021.

«Verdens verste menneske» er en melankolsk komedie om kjærlighet i vår tid.  I hovedrollen som Julie, finner vi Renate Reinsve. Hun er utdannet ved Den Norske Teaterhøgskolen og debuterte på scenen i «Peer Gynt» i 2013. På kino har hun vært å se i «Kompani Orheim», «Welcome to Norway», «Kvinner i for store herreskjorter» og «Fønix», men dette er hennes første hovedrolle på film.

Om «Verdens verste menneske» sier Renate; «Eskil og Joachim har skrevet et nydelig, rørende og morsomt manus som jeg er veldig takknemlig over å få være en del av. 

Det er så flinke, ambisiøse folk bak og foran kamera så det er et utrolig inspirerende prosjekt å jobbe med.»

Med seg har Renate Anders Danielsen Lie i rollen som Aksel, og Herbert Nordrum som Eivind.

Anders Danielsen Lie har spilt i begge de andre «Oslo-trilogi» filmene til Joachim Trier og for rollen sin i «Oslo 31.august» mottok han pris for beste skuespiller under Premiers Plans Film Festival, fikk Kanonprisen og ble nominert til Amanda.

Herbert Nordrum er ansatt ved Nasjonalteateret, men på kino var han sist å se i filmen «Fjols til fjells» som Poppe. Han er også kjent fra filmen «Pornopung» som ga han Kanonprisen for beste mannlige birolle, og for TV-seriene «Unge lovende» og «Beforeigners».

«Verdens verste menneske» startet innspillingen 11.august i Oslo og skal holde på til 29.oktober. Den 55 dager lange innspillingen skal foregå i Norge og i Trollhättan.

«Verdens verste menneske» blir regissør Joachim Trier sin femte spillefilm. Alle filmene er skrevet sammen med manusforfatter Eskil Vogt. Debutfilmen «Reprise» vant Amanda for beste film, beste regi og beste manus da den kom i 2007. Filmene hans har også markert seg på internasjonale filmfestivaler som Cannes, Sundance og Toronto, og har bl.a. gjort ham til eneste norske vinner av Nordisk Råds Filmpris.

«Verdens verste menneske er ikke en direkte oppfølger til Reprise og Oslo 31 august, men de er tematisk forbundet. Det er fantastisk å få jobbe med Anders Danielsen Lie igjen, som spilte hovedrollen i Oslo 31 august, og også Renate Reinsve, som spilte en liten rolle. Det er en stor glede å kunne gi henne sin første hovedrolle med denne filmen,» sier regissør Trier.

Thomas Robsahm har produsert filmer for en rekke regissører (Margreth Olin, Maria Sødahl, Joachim Trier etc.) og er, som på flere av Triers foregående filmer, produsent for «Verdens verste menneske».

Om Joachim sin siste film sier han; «Med Verdens verste menneske lager Joachim Trier sin bredeste og mest ambisiøse film til nå. Filmen blir romantisk, morsom og klok. Det blir en fryd å lansere den på kino i Norge høsten 2021.»

 

Om filmen:

Julie er snart 30 år og alt ligger til rette for at hun skal etablere seg, men hun sliter med å finne sin plass i forholdet med den 15 år eldre tegneserieskaperen Aksel og vet fortsatt ikke hvilken retning hun vil ta i livet. En kveld sniker hun seg inn på en fest hvor hun treffer den unge og energiske Eivind, og etter kort tid har hun forlatt Aksel og kastet seg inn i nok et nytt forhold med håp om et nytt liv. Julie fortsetter å kjempe for å holde alle dører åpne, men kommer snart til å finne ut at noen livsvalg allerede ligger bak henne.

Joachim Triers tredje film i Oslo-trilogien er en melankolsk komedie om kjærlighet i vår tid. Om å ha alle muligheter i livet, men fortsatt føle seg som en taper - som Verdens verste menneske.

Kontakter

Katrine Aamodt

Marketing & Publicity Manager Norway