«Spermageddon» hylles internasjonalt – se første teaser

11 juli 2024

opphavsrett: 74 Entertainment, SF Studios

Tommy Wirkola og animasjonsmesteren Rasmus Sivertsen slår seg sammen i den spinnville kinofilmen Spermageddon. Filmen har norgespremiere 10. januar 2025, og blir allerede hyllet av utenlandske kritikere. Spermageddon distribueres av SF Studios i Norge, Danmark, Sverige og Finland.

Se den første teaseren fra filmen her.

Høyoppløselige bilder og nedlastbar teaser finnes på Film- og medieserver

Alle godordene kommer etter verdenspremieren under den prestisjetunge animasjonsfestivalen Annecy i midten av juni, der publikum responderte med spontan, høylytt jubel og stående applaus.

Siden har internasjonal filmpresse fulgt opp med svært positive omtaler. 

The Hollywood Reporter mener for eksempel at Spermageddon er dømt til å få kultstatus, mens Cineuropa melder om en «eksplosiv miks av humor, vulgaritet og ømhet». 

– For en fantastisk start for de små heltene våre. Jeg kan fremdeles ikke helt tro at vi har fått lov til å lage noe som er såpass drøyt og tøysete, uten at noen voksne har satt ned foten. Vi gleder oss til at vi kan vise den til pubertale gutter og jenter i alle aldre, sier Tommy Wirkola. 

SF Studios distribuerer Spermageddon i Norge og resten av Skandinavia, og filmen KOMMER på kino (det ordspillet er det bare å bli vant til) 10. januar 2025.

 

Treffer (også) i hjertet

Wirkola, best kjent for bloddryppende sjangerfilmer som Død snø og I onde dager, har laget filmen sammen med co-regissør Rasmus Sivertsen og Qvisten animasjon – studioet bak langt mer familievennlige Dyrene i hakkebakkeskogen, Folk og røvere i Kardemommeby og Helt super. 

Wirkola og Sivertsen er åpenbart en god match. For selv om filmen selvsagt er stappfull av sexvitser, grovheter og kreative ordspill, er den også overraskende varm, ifølge kritikerne som trekker paralleller til  Innsiden ut, men der kåthet overskygger alle andre følelser.

– Vårt mål har vært å skape en film som først og fremst er morsom, og som tar den helt ut. Men vi ønsker også å lage en film som treffer publikum i hjertet, sier  Rasmus Sivertsen.

 

Livets Road Movie

Sædcellene Cumilla og Simen i den animerte filmen Spermageddon

«Spermageddon» handler om sædcellene Simen og Cumilla, som lever i pungen til den nerdete «Star Wars»-entusiasten Jens.

Utsiktene til å komme seg ut av pungen for å befrukte et egg blir plutselig betraktelig bedre når Jens møter en jente, men i vår tid er det ikke bare-bare å være spermie. Sæddrepende krem og andre prevensjonsmidler er bare noen av farene som truer.

– Dette er en roadmovie og en eventyrfilm om livets første og største kappløp; vi skal på en utrolig reise, ikke ulik reisen i «Ringenes Herre», der motstanderne er farlige og der det er ekstreme hindringer på veien, forteller Sivertsen.

Spermageddon er produsert av 74 Entertainment ved Jørgen Storm Rosenberg og Kjetil Omberg. Manus er skrevet av Wirkola sammen med Jesper Sundnes og avdøde Vegar Hoel. 

«Spermageddon» kommer på kino 10. januar 2025. 

Kontakter

Nille Elvin Stormoen

Marketing and Publicity Manager