SF Studios distribuerer filmatiseringen av boksuksessen Stargate

29 august 2023

Photographer: Cory Svalland-Grier, Villnis AS

opphavsrett: SF Studios

SF Studios er stolt distributør av filmatiseringen av julefortellingen Stargate, som er basert på Ingvild Rishøis prisbelønte og kritikerroste roman ved samme navn. Boka er allerede av mange regnet som en moderne juleklassiker og er sammenlignet med folkekjære fortellinger av både Astrid Lindgren, Charles Dickens og H.C. Andersen. Når boken nå skal tas til kinolerretet, skal den bli en hjertevarm og rørende film som samler familien, regissert av Ida Sagmo Tvedte.

Ronja (10), bor sammen med pappa og storesøster Melissa på Oslos østkant. Julen nærmer seg, og pappa har akkurat fått den perfekte jobben med å selge juletrær, og mat og sjokolademelk begynner på magisk vis å dukke opp i kjøleskapet. Men så forsvinner han igjen. Han begynner å lukte øl i stedet for barnåler, og andre voksne begynner å stille alle de påtrengende spørsmålene igjen. Mens faren drikker seg full på Stargate-puben, blir søstrene tvunget til å klare seg selv. Ronja er en drømmer og bruker fantasien som forsvar og som flukt. Mest av alt fantaserer hun om å bo sammen med søsteren på en hytte langt inne i skogen. Stargate er en varm og magisk julefortelling om en far som gjør sitt beste, men ikke nok, en eldre søster som prøver å fylle skoene hans, og en datter som aldri slutter å håpe. 

«Jeg elsker å se filmer som får meg til å føle mye. Og jeg elsker å lese bøker som gjør det samme. Da jeg leste boka Stargate. En julefortelling. av Ingvild H. Rishøi i jula i fjor, ble jeg både begeistret, berørt og inspirert, og fikk umiddelbart lyst til å ta historien om Ronja og Melissa til lerretet» forteller regissør og manusforfatter Ida Sagmo Tvedte, og fortsetter: «Jeg gleder meg over at vi får muligheten til å lage en julefilm som med humor, håp og kjærlighet vil treffe både barn og voksne. Stargate skal underholde, engasjere og berøre. Og åpne for de gode samtalene om en tematikk som trengs å synliggjøres  

Ida Sagmo Tvedte er serieskaper, manusforfatter og regissør. Hun står bak nyskapende dramaserier som Sara (2008), Mia (2010) og Jenter (2013). Hun mottok utmerkelsen Creative Talent ved Kidscreen Awards i 2016, og vant hovedprisen for beste nye serie samme sted i 2020 for Snøfall. I 2015 ble hun nominert både i Prix Jeunesse og til Gullrutens fagpris for beste regi, for arbeidet med serien «Sofia Flux og det magiske høreapparatet». Og med miniserien «Sol snart seks» (2016) fikk hun Kidscreens utmerkelse «Creative talent».  Som serieskaper og regissør på julekalenderseriene Snøfall og Stjernestøv  vant hun hovedprisen samme sted for «beste nye serie» i henholdsvis 2020 og 2022.

Stargate er Ida Sagmo Tvedtes første spillefilm, og er basert på den prisbelønte og kritikerroste boka Stargate. En julefortelling. av Ingvild Rishøi. Boka er solgt i over 40.000 eksemplarer i Norge, og til 12 land. Rishøi er også knyttet til filmprosjektet som manusforfatter, en rolle hun deler med Ida Sagmo Tvedte. 

Stargate produseres av Hege Hauff Hvattum i Motlys, og distribueres av SF Studios i Norge, Danmark og Finland. Internasjonalt salg er ved REinvent International Sales. 

“Det er en sann glede for oss å samarbeide med Motlys om denne nydelige filmen, og vi ser frem til å dele den med publikum. I SF Studios er vi sikre på at denne historien fortjener sin plass på det store lerretet og at den, med sin unike setting og perspektiv, vil appellere til hele familien og invitere til den gode samtalen. Vi håper å ta publikum med på et fabelaktig eventyr, og at de vil bli like fengslet og rørt av denne historien som vi ble da vi leste manuset», sier Silje Nikoline Glimsdal, Senior Acquisition Manager i SF Studios. 

Antatt premieredato vil kommuniseres på et senere tidspunkt. 

Om Stargate 
Sjanger: Familiefilm, julefilm
Produksjonsselskap: Motlys
Regissør: Ida Sagmo Tvedte
Manusforfattere: Ida Sagmo Tvedte, Ingvild Rishøi
Produsenter: Hege Hauff Hvattum
Engelsk tittel: Stargate

For ytterligere informasjon kontakt:
Silje Nikoline Glimsdal, Senior Acquisition Manager, SF Studios, Silje.glimsdal@sfstudios.no | +45 244 00 802 

Om romanen Startgate. En julefortelling. 
Ingvild H. Rishøis prisbelønte roman Stargate. En julefortelling ble utgitt på Gyldendal forlag i 2021. Boka fikk formidable anmeldelser, og ble en umiddelbar klassisker på julerepertoaret. Romanen er siden solgt til mer enn 12 land, og er sammenlignet med H.C. Andersen, Astrid Lindgren og H.C. Andersen. Sagt om Stargate. En julefortelling: 

«Årets julefortelling! Boken er underfundig, smart, håpefull og trist, med en god porsjon livsvisdom og en slutt som åpner seg mot lyset.» Gabriel Micharl Vosgraff Moro, VG 

«Fortjener å bli lest av mange, gjerne årlig, når det nærmer seg juletider.» Knut Hoem, NRK 

«Leverer rein julemagi!» Joakim Tjøstheim, Dagbladet 

«Stargate har alt en julefortelling bør ha; håp, glede, kjærlighet, tragedie, juletrær og pepperkaker.» Kristin Hartvedt, BOK 365 

«En rørende julefortelling som både er aktuell og tidløs» Ole Jacob Hoel, Adresseavisen 

Om SF Studios
SF Studios, ble etablert i 1919, og er et av verdens eldste filmselskaper. I dag er SF Studios det ledende filmstudioet i Norden, med hovedkontor i Stockholm og kontorer i Oslo, København, Helsinki og London. Selskapet produserer og distribuerer filmer og TV-serier, så vel som strømmetjenesten SF Anytime. SF Studios norske produksjonsselskaper består av Paradox. FLX, Filmkameratene og Motion Blur. SF Studios er en del av det ledende nordiske medieselskapet Bonnier.

Om REinvent International Sales
REinvent International Sales er et pakketerings-, salgs- og finansieringsstudio. De har en utbredt og omfattende viten om originale trender og salgsmuligheter på både det skandinaviske og internasjonale markedet, og samarbeider med høyt profilerte europeiske produksjonsselskap.

Om Motlys
Motlys er et uavhengig produksjonsselskap som har levert en lang rekke kvalitetsfilmer siden 1983, fortalt av filmskapere med særegne fortellerstemmer som underholder og engasjerer like mye som de beriker. Motlys feirer i disse dager 40-årsjubileum som produsent for prisvinnende og kritikerroste filmer og dramaserier som blant annet Barn, Håp, Heimebane, Thelma, Welcome to Norway, Louder Than Bombs, Blind, Som du ser meg, Oslo, 31. august, Nord, Mannen som elsket Yngve, Gymnaslærer Pedersen15.september har de premiere på spillefilmen Hør Her’a! Og i oktober kommer den store nye NRK-satsingen Makta 

Kontakter

Nille Elvin Stormoen

Marketing and Publicity Manager