Knerten redder kinosommeren

10 juni 2020 - Sist oppdatert 16 juni 2022

Årets store familiefilm, Knerten og Sjøormen, flytter premieren til 3. juli. Mens andre filmer blir utsatt til neste år har Knerten og Sjøormen blitt fremskyndet og vil med dette bidra til at kinoen har et nytt tilbud til publikum sommeren 2020, i året der Anne-Cath. Vestly ville fylt 100 år. Her er første smakebit på filmen.

Knerten og Sjøormen er en morsom og litt rampete sommerfilm som får frem sommerfølelsen hos både små og store. Vi er veldig glade for at vi har muligheten til å vise en flunkende ny Knerten film denne sommeren og på den måten garantere minst en time med fint vær og badetemperaturer, sier produsent Stein B. Kvae.

Se den helt ferske traileren her

Vestly-året 2020
2020 er også året hvor Anne-Catch. Vestly ville ha fylt 100 år. Det var planlagt en rekke arrangementer som nå har blitt avlyst. Jo Vestly, Anne-Cath. Vestlys sønn er derfor veldig glad for at filmen får premiere i år.

– Vi er veldig glade for at publikum vil få mulighet til å se filmen i år, og det er utrolig flott at de skal bli underholdt av karakterer fra mors univers på jubileumsåret hennes. Den siste tiden har kanskje flere i landet, som Lillebror, hatt bruk for en fantasivenn som Knerten. Det skal derfor bli ekstra godt å kunne se Knerten og Sjøormen sammen med både venner, familie og det norske folk, sier Jo Vestly.

Om filmen
I den nye filmen om Knerten (300 ½ år) og Lillebror (7) får vi være med på verdens beste sommerferie på den magiske sommerøya til Tante Thea, og vi blir kjent med Eddy (8) og den selvutnevnte sjøormeksperten Blegen (omkring 40).

Noen har sett en sjøorm i fjorden, og Blegen trenger hjelp til å finne den. Men Knerten er skeptisk til både Eddy og Blegen. Sjøormer tror han ikke på, og Eddy forstyrrer den planlagte svømmeopplæringen. Når Lillebror vil på sjøormjakt vil ikke Knerten være med, for Knerten vil ha Lillebror for seg selv.

Men hva om sommeren med Eddy blir tre ganger så gøy? Og hva om de klarer å hjelpe Blegen med å bevise at sjøormen faktisk finnes? Havet er jo så stort at ingen vet hva som finnes der nede - ikke en gang Knerten! Sammen legger de ut på en spennende jakt som gjør sommerferien til deres mest eventyrlige noensinne. 

Denne nye spennende fortellingen basert på karakterene fra en av våre mest kjente og kjære forfattere får tiden til å stoppe opp og sommeren til å vare enda litt lenger.

Regissør
Tove Undheim gjør sin spillefilmdebut med Knerten og sjøormen. Hun er utdannet ved regilinjen på Den Norske Filmskolen og ved Statens Kunstakademi. Tove har gjort en rekke kritikerroste kortfilmer og ble nominert til Gullruten for dokumentarfilmen Glade jul i 2015.

I rollene: Anette Hoff, Silya Nymoen, Silje Storstein, Sjur Vatne Brean, Mia Ålvik, Kristoffer Olsen, Espen P. A. Lervaag og Filip Mathias Eide.

Tittel: Knerten og sjøormen
Premiere: 3. juli 2020
Regissør: Tove Undheim
Manusforfatter: Aksel Kielland og Tove Undheim etter en historie av Lars Kilevold, basert på karakterer av Anne-Cath. Vestly
Produsent: Finn Gjerdrum og Stein B. Kvae
Produksjonsselskap: Paradox Film 5 – Knerten AS
Distribusjon: SF Studios