Laleh har skrevet låt til Erik Poppes Utvandrerne

12 november 2021 - Sist oppdatert 16 juni 2022

Photographer: Gustav Thörn

opphavsrett: SF Studios

Laleh har skrevet musikk til Erik Poppes Utvandrerne – i dag slippes singelen.

I dag slipper Laleh singelen ”Minnet Av Ett Hav”, signaturlåten til Paradox og SF Studios kommende storfilm Utvandrerne i regi av Erik Poppe. Den øvrige filmmusikken er signert komponist Johan Söderqvist som har skrevet musikk til en rekke nordiske og internasjonale filmer og tv-serier.

På midten av 1800-tallet forlot millioner av skandinaver sult og nød i håp om et bedre liv i Amerika. I denne episke fortellingen følger vi Kristina, Karl Oskar og deres små barn på deres farlige reise over Atlanterhavet og videre inn i det ville Nord-Amerika.  Utfordringene er enorme, og noen må ofres for at andre kan overleve. 800.000 nordmenn utvandret til Amerika. Dette er også deres historie. 

Laleh har skrevet musikk til filmen og hennes låt ”Minnet Av Ett Hav” er Utvandrernes signaturlåt.

Det betyr veldig mye for meg at Laleh lot seg inspirere av mitt arbeid med Utvandrerne. Hennes låt” Some Die Young”, som ble hele Norges trøst etter terroren 2011, fanget så presist de følelsene vi alle kjente etter Utøya. Det er en grunnleggende gjenkjenning i Lalehs musikk som åpner opp for oss alle å selv tolke hennes verk. Lalehs musikk utfyller filmmusikken skrevet av Jonas Söderqvist og den går rett inn i hjerte. Noe vi ønsker at filmen også vil gjøre”, sier regissør Erik Poppe. 

”Laleh har en utrolig nerve og et uttrykk som tar tak i alle følelser samtidig. Hennes musikk kan fange sorg, vemod, glede og kjærlighet i en og samme låt. Vi falt umiddelbart for musikken hun skapte etter å ha sett filmen – en sterk og personlig låt som passet historien perfekt. Vi er kjempestolte av at en så stor og folkekjær artist ønsker å gi filmen en ekstra dimensjon,” sier Fredrik Wikström Nicastro, produsent SF Studios.

Til tross for at historien om Kristina og Karl Oskar utspiller seg på midten av 1800-talet, er det mange likheter mellom deres reise og det millioner av mennesker, drevet fra sine hjem, opplever i dag. Den første gangen hun hørte om produksjonen visste Laleh at hun ville gjøre musikk til filmen.

Jeg husker når jeg leste boken Utvandrerne på skolen og ble fanget av fortellingen allerede da, så det føles litt ekstra spesielt å være en del av historien i dag. Jeg skrev sangen etter å ha sett de første ferdige scenene fra filmen og ble inspirert av deres reise over Atlanterhavet. Det store havet vekket følelsen av å ville stå på land. Jeg ville skrive en sang om mot og takknemlighet, og om å leve med minnet om et hav, sier Laleh.

Utvandrerne er en SF Studios/Paradox produksjon i samproduksjon med TV4 & C More, Film i Väst, Fantefilm og Nordsvensk Filmunderhållning, med produksjonsstøtte fra Svenska Filminstitutet, Norsk Filminstitutt, Nordisk Film og TV Fond, Dansk Filminstitutt i samarbeid med DR. Filmen distribueres av SF Studios. REInvent International Sales håndterer internasjonalt salg.

Kontakter

Katrine Aamodt

Marketing & Publicity Manager Norway