Margrete den første - sniktitt

19 januar 2021

Teasertraileren- og plakaten til den nordiske storfilmen MARGRETE DEN FØRSTE ble sluppet i dag. Filmen har danske Trine Dyrholm i hovedrollen som Margrete I - dronning av Danmark, Norge og Sverige og dermed en av de mektigste regenter i skandinavisk historie. Norske Jacob Oftebro har også en sentral rolle i historien om kampen om tronen. Den internasjonalt anerkjente regissøren Charlotte Sielings står for regien av dette historiske drama som er produsert av SF Studios ved produsentene Birgitte Skov og Lars Bredo Rahbek og forventes å få kinopremiere høst/vinter 2021.

Historien om Dronning Margrete den første, kvinnen som samlet Norden til ét rike, er aldri tidligere fortalt på film. Filmen løfter historien om en kvinne som skapte noe stort med enorme konsekvenser for hennes liv. Hun var en kvinne forut for sin tid, som ofret seg for Norden. I det første korte klippet fra filmen får vi se en avgjørende scene. Dronning Margrete befinner seg i maktens sentrum da et sjokkerende rykte når slottets murer og setter henne i et umenneskelig dilemma – et galt valg kan ødelegge alt.  

 

Charlotte Sieling er en av Danmarks mest anerkjente regissører av TV-serier, slik som Mordkommisjonen (2002), Forbrytelsen (2009), Broen (2011), Those Who Kill (2014) og den amerikanske suksesserien Homeland (2014). Nylig regisserte hun HBOs skrekkserie Lovecraft Country (2020). Med Margrete den første, kommer Charlotte Sieling til å ta en av Nordens største historier til kinolerretet. Fortellingen om en av de mektigste kvinnene i Europas historie.

 

Om MARGRETE DEN FØRSTE

Året er 1402, og en kvinne står i spissen for et nytt nordisk stor-rike. Margrete I har samlet Danmark, Norge og Sverige i en union, som hun egenhendig styrer gjennom sin adoptivsønn, kong Erik. Unionen er omringet av fiender, og Margrete I planlegger derfor et ekteskap mellom Erik og den engelske prinsessen Philippa. En allianse med England vil kunne styrke Kalmarunionen og sikre den mot angrep. Men en konspirasjon er på vei, som setter Margrete i et umulig dilemma, og kan koste henne alt.

 

MARGRETE DEN FØRSTE har – i tillegg til Trine Dyrholm i rollen som Margrete I - Søren Malling, Morten Hee Andersen, Jakob Oftebro, Bjørn Floberg, Magnus Krepper, Thomas W. Gabrielsson, Agnes Rase, Simon J. Berger og Paul Blackthorne på rollelisten.

 

Charlotte Sieling har skrevet manuset til MARGRETE DEN FØRSTE sammen med Jesper Fink (”Før frosten”) og Maya Ilsøe (”Arvingerne”). Rasmus Videbæk (”En kongelig affære”) er fotograf, mens Søren Schwarzberg (”Før frosten”) står for produksjons design og Manon Rasmussen (”Lykke-Per”) for kosymer. Makeup/hår-designer er AnnaCarin Lock, caster Anja Philip, klipper Sverrir Kristjánsson, lyddesigner Rune Palving, VFX Designer Thomas Dyg og komponist Jon Ekstrand.

 

MARGRETE DEN FØRSTE er produsert av SF Studios ved produsentene Birgitte Skov og Lars Bredo Rahbek i co-produktion med norske Filmkameratene, islandske Truenorth, tjekkiske Sirena Film og svenske Film i Väst med støtte fra Det Danske Filminstitut, TV 2 DANMARK, Svenska Filminstitutet, Norsk filminstitutt, Icelandic Film Centre, Nordisk Film & TV Fond, Eurimages, Czech Film Fund, Polish Film Institute, Dronning Margrethes og Prins Henriks Fond, Augustinus Fonden, Carlsbergfondet, A.P. Møller og Hustru Chastine Mc-Kinney Møllers Fond til almene Formaal og Creative Europe MEDIA Programme of the European Union. SF Studios står for distribution i hele Norden, mens REinvent International Sales er salgsagent.

 

 

Kontakter

Katrine Aamodt

Marketing & Publicity Manager Norway