Ny norsk storfilm inviterer til audition med blodsmak i munnen

2 mars 2023

I høst går storfilmen «DELTA: En nasjon i sjakk» i innspilling. Nå vil regissøren finne den kvinnelige hovedrollen på utradisjonelt vis.

Johan Høsts debutroman «En nasjon i sjakk» tok anmelderne og publikum med storm i fjor, og lå på bestselgerlista i over 30 uker. Nå skal boka bli film, og filmen går i innspilling til høsten. Produksjonsselskapet Stig og Stein Studio går nå i gang med castingen.

Oppdraget tar en alvorlig vending når Stortingets krisestab plutselig mottar en mystisk pakke. Pakken inneholder et nettbrett, som gjennom en forvrengt stemme utfordrer «makta» til et parti sjakk. Vinner makta sjakkpartiet, slippes statsministeren fri. Men, det er en hake. Hver brikke representerer en faktisk person, og om en brikke settes ut av spill, må noen bøte med livet. Krisestaben og Deltatroppen står overfor et umulig dilemma: Kan de tillate seg å ofre andre menneskeliv i et forsøk på å redde statsministeren? 

11. mars gjøres Norges Idrettshøyskole på Sognsvann om til auditionarena. Da inviterer produksjonsselskapet til en åpen casting for kvinner mellom 21 og 36 år som kan se seg selv i rollen som Björk. Det kreves ingen skuespillererfaring, men produksjonen ønsker seg fysisk sterke og godt trente kvinner, gjerne med bakgrunn fra politiet eller forsvaret eller styrkeidretter som crossfit, vektløfting, kampsport, bryting og lignende.

Meritterte Jens Lien har regi på «DELTA: En nasjon i sjakk», som skal opp på det store kinolerretet i 2024. Han har tidligere regissert prisvinnende «Jonny Vang» og «Den brysomme mannen», og sist hatt regi på HBO-suksessen «Beforeigners».

– Vi ønsker å gi publikum autentiske og troverdige karakterer. Som medlem av Beredskapstroppen må man ha en vanvittig utholdenhet og være knallsterk. For å finne Norges første kvinnelige medlem av Beredskapstroppen må vi lete opp talenter med en rå fysikk. Vi har et håp om at helt andre miljøer enn vi er vant til å lete i kan by på noen gode kandidater, men vi har selvfølgelig også gående en tradisjonell castingprosess med etablerte skuespillere. Vi vet at skuespillere kan trene opp fysikken til slike roller, men motsatt har vi trua på at kandidater med de rette fysiske forutsetningene også kan jobbe med skuespillerevnene sine, forteller Lien.

Beredskapstroppen og Norges Idrettshøyskole satte i 2021 i gang et prosjekt om opptaksprøvene til Beredskapstroppen, for å prøve å bedre kjønnsbalansen. Beredskapstroppen er samarbeidspartner på både boka og filmen, og håper at «En nasjon i sjakk» vil motivere kvinnelige tjenestepersoner til å søke seg inn til troppen.

På den åpne auditionen den 11. mars skal deltagerne få prøve seg på helt reelle tester fra Beredskapstroppens opptaksprøve, i tillegg til å bli prøvefilmet. Allerede før påmeldingen var offisiell har flere meldt interesse, og produksjonsselskapet håper at gymsalen på Sognsvann skal fylles opp med sterke kvinner.

Filmen distribueres på kino i Norge av SF Studios.

Kontakt
Lene Hjertøy
Head of Theatrical Distribution Norway
Tlf: 92054701
E-post: lene.hjertoy@sfstudios.no


Tale Bryn Teigene
Produsent, Stig og Stein Studio
Tlf: 48230260
E-post: tale@stigogstein.no

Castingen håndteres av
Ellen Sofie Michelsen
Casting director Tlf: 90703375
E-post: ellen@casting.no