Odd-Magnus Williamsons nye film "Ingenting å le av" har startet innspilling i Oslo!

28 juli 2020

Photographer: Vidar Stadheim

opphavsrett: SF Studios / Hummelfilm

Odd-Magnus Williamson har skrevet manus og har hovedrollen i den nye norske dramakomedien «Ingenting å le av» som startet innspillingen i Oslo den 21.juli. Med seg på laget har han en av Norges mest erfarne regissører, Petter Næss.

«Ingenting å le av» er en morsom historie om å ta livet på alvor, og det er Odd-Magnus Williamsons første spillefilmmanus. Williamson er kjent som skuespiller, komiker og tekstforfatter og har bl.a. spilt i «Kon-Tiki» og Tv-seriene «Aber Bergen», «Nobel», «Fremvandrerne» (Beforeigners) og «Ragnarok». Han debuterte på teaterscenen med monologen «Min pappas porno» i 2016 og den kritikerroste forestillingen «What is love», basert på hans egen bok, gikk sin seiersgang i 2019.

 

 

«I 2015 mistet jeg jobben min som komiker hos TVNorge.
Etter å ha sutret litt for mye og lenge til en kamerat ble han til slutt lei og sa: «jaja, det kunne vel vært verre. Du kunne mista jobben + blitt dumpa av dama di og fått kreft på samme dag»
Jeg tenkte først at det var ufølsomt sagt. Men så tenkte jeg: dét er jo en god historie. Om en komiker som mister absolutt alt. Så skrev jeg filmen om den historien.
» Sier Williamson, før han legger til;

«Jeg har sett filmen Elling 7 eller 8 ganger og alltid hatt en stor drøm om å jobbe med Petter Næss
Hans evne til å vri varme og komikk ut av skjebnen vi kaller livet, er pur magi.
I tillegg er han kjempegrei og redd for døden.
»

 

Regissør Petter Næss startet sin karriere i teateret, som dramatiker, skuespiller, regissør og prosjektleder for Oslo Nye Teater, der han blant annet satte opp en teaterversjon av Elling. Han debuterte som spillefilmregissør i 1999 med «Absolutt blåmandag», og ble Oscar-nominert for spillefilmen «Elling» i 2002. Siden har han regissert spillefilmer både i Norge, Sverige og USA. Bl.a. Bare Bea, Mozart and the Whale, Tatt av Kvinnen, Maskeblomstfamilien og Into the White. Næss har også regien på dramaserien «Lykkeland» sesong 1 og 2.

Om prosjektet sier Petter Næss selv; «Jeg er veldig glad i å skape humor der man ikke trodde det var lov å le. Et prosjekt som både inneholder kreft, kjærlighet og mislykkede karrierer er derfor midt i blinken for meg. Jeg leste manuset på en togtur og ingen av passasjerene kunne unngå å legge merke til at jeg fant det både sterkt rørende og svært morsomt»

«Ingenting å leg av» er et annerledes prosjekt. Det er en livsbejaende komedie om alvorlig sykdom og den store kjærligheten. Filmen produseres av Hummelfilm ved produsent Gudny Hummelvoll, som er glad de er i gang med innspillingen.

 

«Jeg er veldig glad for at vi endelig er i gang med filmingen av “Ingenting å le av” etter at vi måtte legge ned produksjonen i mars pga. Covid-19. Vi gleder oss til å bringe filmen til det store lerretet.» - Sier Hummelvoll

 

Filmens kvinnelige hovedrolle portretteres av Sara Khorami. Hun er utdannet skuespiller og fast ansatt ved Det norske teateret, hvor hun har jobbet siden 2015 og har vært med i en rekke produksjoner, bl.a. tittelrollen i Antigone. Hun vant Gullruten for beste bi-rolle i Tv-serien Heksejakt på TV2 og har hatt mindre roller i Iram Haqs filmer «Hva vil folk si» og «jeg er din».

 

Williamsons manager og kompis i filmen blir spilt av Øystein Martinsen. Han har siden 2004 vært ansatt ved Rogaland teater. I 2018 spilte han i «Stein i lomma» på Riksteateret, som var Erik Poppes regidebut på teateret. Han har også medvirket i produksjoner i Hågoland Teater, Teateret vårt og Nationalteateret. Han var nylig å se i filmen Tunnelen og har spilt i Vikigane (NRK) og Norsemen (Netflix), i tillegg til å ha roller i Aber Bergen og Side om Side.

 

Om filmen:

KASPER BERNTSEN (40) er en vellykket stand-up komiker, som har alt han kan ønske seg. Han kjører faste show på Oslos beste klubber, har en vakker kjæreste og trives svært godt i rampelyset. Men så, gradvis, mister han grepet, blir for godt vant, følger ikke med i tiden og slutter å fornye seg. En dag endrer alt seg. Kaspers årlige sommershow blir avlyst og han blir byttet ut med en ny «up-and-coming» komiker. Da han dagen etter går til legen, får han vite at han har en alvorlig sykdom, og når man ikke tror det kan bli verre –så blir det nette opp det. Kjæresten hans gjør det slutt med han før han rekker å fortelle om diagnosen.

Det er da humoren kommer til sin rett. Kaspers dalende stjerne som stand-up komiker får nytt liv, når han bruker humor som avvæpnende og livgivende kraft. Han oppdager nye sider av seg selv og ikke minst -hva som er det viktigste her i livet.

Dette er en morsom historie om verdien av å ta livet på alvor. Og det viser seg at den som ler sist – ler best.

 

” Ingenting å le av” er produsert av Hummelfilm og Reinvent i co-produksjon med AIHLfilm, med støtte av Norsk Filminstiutt og Det Litauske Film instituttet.

 SF Studios har de nordiske rettighetene til filmen og distribuerer filmen i Norden. Trust Nordisk er internasjonal salgsagent.

Kontakter

Katrine Aamodt

Marketing & Publicity Manager Norway