Overveldende respons fra kvinner som vil bli actionhelt i kommande storfilm

8 mars 2023

Kort tid etter at Stig og Stein Studio annonserte at de lette etter kandidater til å spille den kvinnelige hovedrollen i deres kommende storfilm En nasjon i sjakk har de mottatt flere hundre henvendelser. Produksjonsselskapet har derfor måttet øke bemanningen og utvide timeplanen for å styrke kapasiteten ifm. auditionen. Men på tross av det vil de ikke klare å ta inn alle som har meldt sin interesse. SF Studios distribuerer filmen i Norge.

"For å få testet alle som møter på lørdag ordentlig, har vi sett oss nødt til å gjøre en første utvelgelse basert på selftaper, bilder og CVer. Men selv da sitter vi igjen med mange interessante kandidater som vi dessverre ikke får invitert til auditionen nå på lørdag. Det er så utrolig mange sterke og talentfulle damer der ute! Men siden vi planlegger opptak først til vinteren, har vi heldigvis tid til å gjennomføre flere runder med audition", kan produsent Tale Bryn Teigene fortelle.

Det er karakteren Björk som nå skal komme til liv på det store lerretet. Björk er heltinnen fra fjorårets bestselgende bok, En nasjon i sjakk. I boka er hun den første og foreløpig eneste kvinnen som har blitt tatt inn i Politiets Bereds"apstropp – en eliteenhet med svært krevende fysiske oppgaver. Dette er bakgrunnen for at Stig og Stein Studio allerede på audition fokuserer på kandidatenes fysiske nivå.

Førstkommende lørdag skal nærmere 50 håpefulle kvinner gjennom et tettpakket program der håpet er at regissør Jens Lien skal finne sin Björk.

"Dette blir en litt annerledes audition der den ene delen består av fysiske tester som er planlagt og gjennomføres i samarbeid med Norges Idrettshøyskole og Politiets Beredskapstropp. Den andre delen er en mer tradisjonell audition der skuespillertalentet forhåpentligvis skal få lov til å skinne", sier Tale.

På den fysiske delen av auditionen skal kandidatene gjennomføre deler av opptaksprøven til Politiets Beredskapstropp. Det innebærer blant annet at de må slepe en tung dukke gjennom en hinderløype og ta ulike styrketester mens de har på seg en vektvest.

Auditionen foregår fra klokken 11 på Norges Idrettshøyskolen i Sognsveien 220 på Sognsvann førstkommende lørdag. Filmens regissør, castingansvarlig, filmens produsenter samt representanter fra både Politiets Beredskapstropp og Norges Idrettshøyskole vil være tilstede for å gjennomføre testene og vurdere de aktuelle kandidatene.

For mer informasjon kontakt: 
Tale Bryn Teigene
Produsent, Stig og Stein Studio
Tlf: 48230260
E-post: tale@stigogstein.no

Lene Hjertøy
Head of Theatrical Distribution Norway
Tlf: 92054701
E-post: lene.hjertoy@sfstudios.no

Om SF Studios
SF Studios ble etablert i 1919, og er et av verdens eldste filmselskaper. I dag er de et av Nordens ledende filmstudioer med hovedkontor i Stockholm, og kontorer i Oslo, København, Helsinki og London. Selskapet produserer og distribuerer spillefilm og serier, samt strømmetjenesten SF Anytime. SF Studios er en del av det ledende nordiske mediehuset Bonnier.

Om Stig og Stein Studio
Stig og Stein har jobbet med film og TV-produksjoner helt siden slutten av 90-tallet da de var med på å stifte Seefood Productions og produsere Nissene på låven. Stig og Stein er et begrep innen den kreative mediebransjen, blant annet gjennom sitt tidligere eierskap til Westerdals Reklameskole og etableringen av Europas første idélaboratorium. Stig og Stein har undervist og kurset mer enn 70.000 personer i det private næringsliv i kreative arbeidsmetoder, samt ledet mer enn 1400 idéworkshopper i Norden. De siste 10 årene har Stig og Stein igjen jobbet med film- og TV-prosjekter, i roller som finansiør, markedsføringspartner og medprodusent på flere titalls filmer. For 5 år siden etablerte de eget produksjonsselskap, Stig og Stein Studio, som har produsert både filmen og TV-serien Fjols til Fjells.