TONO og SF Studios enige om SF Kids-avtale

24 juni 2020 - Sist oppdatert 16 juni 2022

TONO har nå inngått en avtale med SF Studios som regulerer musikkfremføringene i barnekanalen SF Kids. Dermed vil opphaverne som har skrevet musikken som brukes på kanalen få betalt fra TONO for dette.

"Vi er glade for å kunne legge SF Kids til vår etter hvert rikholdige kundeportefølje av Video on demand-tjenester", sier avdelingsdirektør for Online Media, Inger Elise Mey.

Inger Elise Mey har ledet TONOs forhandlinger med det svenske selskapet. Avtalen ble undertegnet 5. juni, og dermed vil alle de komponister og sangtekstforfattere som skriver musikk som brukes i programmene på denne strømmetjenesten få betalt av TONO for det.

"Vi har hatt en veldig konstruktiv og positiv dialog med SF Studios, først omkring tjenesten SF Anytime hvor vi ble enige om en avtale for ett år siden, og deretter for SF Kids. Avtalen er i tråd med våre vilkår og gir SF Studios en tillatelse til at verdensrepertoaret kan benyttes i tjenesten her i Norge. De betaler oss for bruken av musikk, og rapporterer hva som fremføres. Dermed kan vi betale videre TONO-vederlag til riktige opphavere", forteller Mey.

Avtalen gir ikke bare tillatelse til å fremføre den musikk som er skrevet av TONOs 34 000 medlemmer. Den omfatter også hele verdensrepertoaret for øvrig. For SF Kids betyr dette at de får én tillatelse til å fremføre all verdens musikk på ett sted.

Norge et viktig marked
SF Studios ble etablert allerede i 1919, og har blant annet produsert barneprogrammer gjennom mange tiår. Med strømmetjenesten SF Kids, som ble lansert i 2016, har selskapet samlet mange av sine kjente og kjære serier, som Emil i Lønneberget, Livet på Saltkråkan og så videre, i tillegg til et bredt utvalg av barneprogrammer fra andre land i én strømmetjeneste. SF Kids er i dag tilgjengelig i hele Norden.

"Vi har haft en positiv och konstruktiv dialog med Tono och är glada att vi nått ett avtal även för SF Kids. Norge är en viktig marknad för oss och det är även viktigt att kompositörerna och textförfattarna får skäligt betalt för den fina musik som framförs i vårt stora utbud av högkvalitativa tv-serier och filmer för norska barnfamiljer”, sier Jens Håkansta, affärsområdeschef for Digital Services på SF Studios.

For mer informasjon:
Willy Martinsen, kommunikasjonssjef i TONO, +47 909 65 254, willy.martinsen@tono.no Jens Håkansta, Head of Digital Services, SF Studios, +46 76 050 89 20, Jens.Hakansta@sfstudios.se

Om SF Studios 
SF Studios ble grunnlagt i 1919 og er et av verdens eldste filmselskaper. I dag er SF Studios det ledende filmselskapet i Norden med hovedkontor i Stockholm og med virksomhet i Oslo, København, Helsingfors og London. Selskapet produserer og distribuerer filmer og TV-serier for det nordiske og internasjonale markedet, og driver de digitale tjenestene SF Anytime og SF Kids. SF Studios er en del av det største medieselskapet i Norden, Bonnier AB.

Om TONO 
TONO eies og styres av opphavere (komponister og sangtekstforfattere) og musikkforlag, og forvalter på deres vegne de økonomiske opphavsrettighetene i musikken de har skapt. TONO gir tillatelse til bruk av beskyttet musikk for eksempel på radio, TV, internett, konsert og kino mot betaling, og overfører hvert år sitt økonomiske resultat videre til rettighetshavere i musikk som har blitt spilt offentlig. TONO har 34 000 medlemmer, men arbeider også for omtrent tre millioner opphavere og musikkforlag fra verden for øvrig. TONOs samfunnsrolle er todelt gjennom på den ene siden å samle og forenkle lisensiering av beskyttet musikk og på den andre å gi musikkskapere et økonomisk grunnlag for å kunne skape nye musikkverk. TONO omsatte i 2019 for kr 771 millioner.

Kontakter

Katrine Aamodt

Marketing & Publicity Manager Norway