Tove Lo med sin første filmrolle - spiller Ulrika i Utvandrerne

19 august 2020

Photographer: Natalie O'Moore

Den svenske verdensstjernen Tove Lo tar skrittet over til det store lerretet i SF Studios storsatsning Utvandrerne. Siden gjennombruddet i 2013 med hitsingelen Habits (Stay High) har den grammyvinnende artisten tatt musikkverden med storm. Nå skal hun, sammen med blant andre Lisa Carlehed og Gustaf Skarsgård, gi Vilhelm Mobergs klassiker nytt liv. Filmen produseres av SF Studios og innspillingen begynner i september i Västra Götaland.  

En av Sveriges største verdensstjerner skal ha sin første filmrolle i den kommende storfilmen Utvandrerne. Tove Lo skal spille Ulrika i Västergöhl i regissør Erik Poppes filmatisering av Vilhelm Mobergs folkekjære klassiker. Den episke historien om svenskene som forlot sitt hjemland til fordel for et nytt liv på den andre siden av Atlanteren begynner innspilling i høst.

”Det kjennes helt uvirkelig å ha fått denne rollen og å få jobbe med en så fantastisk regissør, skuespillere og team. Ulrika er før meg en utrolig sterk karakter som står opp for seg selv og nekter å bli tråkket på. Det er en stor ære å få spille henne! Jeg er såklart supernervøs, alt føles helt nytt og det er sykt spennende!”, sier Tove Lo.

Tove Los musikkkarriere består av fire album, en lang rekke hitsingler og samarbeid med noen av verdens største artister. Nå slutter hun seg til Sveriges skuespillerelite. Lisa Carlehed (I dine hænder, Tills vi faller, Psykosia) og Gustaf Skarsgård (Cursed, 438 dagar, Vikings) spiller hovedrollene Kristina og Karl Oskar. I Erik Poppes filmatisering har også Sofia Helin (Snömannen, Arn: Tempelriddaren, Bron) rollen som Judit.

”Det er et imponerende og utrolig sterkt ensemble å få jobbe med, der Tove Lo kommer til å bidra med en fantastisk dimensjon i sin tolkning av Ulrika. Ulrika er en av de mest engasjerende karaktererne i Mobergs romanserie og Tove Lo har virkelig fanget de nyansene som gjør Ulrika så kontrastrik. For meg finnes en stor del av fortellingen om Utvandrerne i relasjonen mellom de kvinnelige karaktererne, som ikke har blitt skildret med slik intensivitet tidligere, sier regissør Erik Poppe.

Det er ikke første gang Ulrika i Västergöhl portretteres av en kjent sangerinne. I Jan Troells filmatisering fra 1971 gjorde Monica Zetterlund en hyllet tolkning av rollen. Når Mobergs klassiker nå får nytt liv på lerretet satser SF Studios stort.

Romanserien er en tidløs fortelling om kjærlighet, sorg, eventyr og det vi kallar hjem. Den er stadig aktuell og vi ville ikke ytet rettferdighet mot bøkene om vi ikke hadde som mål å bli tiårets svenske storfilm. Publikum kommer til å få følge Kristina og Karl-Oskars kjærlighet og kamp når de sammen begir seg ut på denne storslagne reisen for å begynne på nytt i Amerika, og Ulrika har en sentral rolle i historien og jeg er overbevist om at Tove Lo kommer til å gjøre en uforglemmelig tolkning av denne fantastiske karakteren”, sier Fredrik Wikström Nicastro, produsent, SF Studios.

Innspillingen, som først var planlagt å være i Tjekkia, starter nå opp i september i Västra Götaland.

Utvandrerne produseres av SF Studios i samproduksjon med TV4/Cmore, Film i Väst, Nordsvensk Filmunderhållning, Paradox, SF Studios Danmark och Fantefilm med støtte av Svenska Filminstitutet, Nordisk Film & TV Fond, Norsk Filminstitutt, Det Danske Filminstitutet samt DR. Filmen distribueres av SF Studios og REInvent Studios håndterer det internasjonale salget.

Utvandrerne har planlagt kinopremiere  i Norge første kvartal 2022!

Kontakter

Katrine Aamodt

Marketing & Publicity Manager Norway